ett nytt liv

Det var så när att det aldrig hände. Livet. Det nya livet.

Det var så nära att jag fortsatte vänta på tillåtelse, på rätt tillfälle, på magisk inspiration…

Det var så nära att jag fortsatte anpassa mig, omforma mig, tona ner mig… tysta min längtan… ignorera mina drömmar.

Det var så nära att jag levde andras liv, andras drömmar.

En våning innanför någon stads tullar. Karriär, bonusar och resor. Fredagsvin och måndagsångest… gym, ideal och högt ställda mål. Hustlekulturen lever! Men inombords dog jag. Bit för bit, dag för dag. När jag var liten ville jag bli veterinär, ridlärare eller bonde… nu satt jag på coola kontor men följde konton på sociala medier där människor sålt allt dom hade för att flytta ut på landet. Ville titta på succé-serien ”Hjälp vi har köpt en bondgård” men kunde inte, för jag blev ledsen… avundsjuk till och med. Där gick dom omkring och var vackra, kära och vågade följa sin dröm. Så orättvist! Eller…?

Livet böljar fram och tillbaka, vi ändrar oss, får nya insikter och ny kunskap. Det som från början känns så starkt, positivt eller negagtivt, kan utan att vi märker det få ny mening. Först är man tokkär… sen står man knappt ut med varandra. En händelse som verkar vara katastrofal blir startskottet på en utvecklingsresa som leder oss till en plats, en person eller situation vi kommer att tänka på som det bästa vi någonsin upplevt. Det som först känns mörkt får en ljus innebörd… någonstans på vägen. Ju längre jag lever, ju mer jag lär mig inser jag att vi ska vara försiktiga med att tro vi vet vad som är bra eller dåligt.

Så började det… ett år som utmanade min känsla av grundtrygghet, som fick mig att vackla och nästan falla. Händelser jag inte kunde förutse, inte kontrollera rullade in i en så stadig takt att jag till slut inte orkade vara stark längre, inte orkade vara logisk eller följa någon annan röst än den från hjärta.. och den bad mig.. ”flytta… ändra på ditt liv… det här är fel plats i världen för dig…”

Veterinär, ridlärare eller bonde. Vad hände med mina drömmar?

Jag hade blivit alltför involverad i andras drömmar.

Alltför rädd att andra skulle bli ledsna, arga eller besvikna om jag följde mina. Men nu orkade jag inte mer. Ville inte mer. De fick ta ansvar för sig, så tog jag fullt ansvar för mig, för min livsupplevelse. Hjärtat visste precis vad vi skulle göra när jag väl var redo att lyssna! Storstadslägenheten åkte ut till försäljning och ett litet hus i Östergötland, där det finns grannar som inte syns, köptes. Höns, hästar, kaniner och en hund till flyttade hem till oss. Inget är vitt eller fräscht, men överallt i vårt nya hem finns kärlek!

Frihet! Att bara leva mitt liv, kanske för första gången någonsin (hejdå medberoende).

Trygghet! Att äntligen sluta överge mig själv till förmån för andra.

Ända sedan jag flyttade från mitt ursprungshem har jag flutit omkring i världen. Alltid varit på väg någonstans, aldrig riktigt hemma. Bara med djuren, med hästarna. Jag följde en livsdröm och blev ridlärare! Utbildade mig och jobbade på Irland.. men marken kom ivägen och en olycka med en unghäst avbröt den karriären alltför tidigt.  Sedan dess har jag sökt, letat. Efter min plats, min hjärtas val. Den dagen jag började jobba inom psykiatrin hittade jag den delvis yrkesmässigt. Den dagen jag satte nyckeln i dörren till mitt lilla hus var jag hemma även med min själ och mitt hjärta. Då upphörde jakten på nästa resa, nästa upplevelse.. jag har allt jag behöver här.

Det var så nära…men strax innan det skulle vara försent brann, bokstavligen talat, livet upp. Och likt Fenix som reste sig ur askan till en transformation, blev mitt svar på allt som hände en förvandling. Till mitt sanna jag!

Om du levde ditt liv fullt ut, om allt var möjligt… hur lever du då?

När jag lämnade maskeraden och tog på mig mina riktiga kläder visade det sig vara ridbyxor och gummistövlar!

 

{

Livet böljar fram och tillbaka, vi ändrar oss, får nya insikter och ny kunskap. Det som från början känns så starkt på ett visst sätt kan utan att vi märker det få ny mening. Mörker kan bli ljus, det tunga kan bli lättare att bära. 

Kontakt

Skicka gärna ett meddelande om du vill boka en ridtur, ett samtal eller har frågor!

Adress

Besöksadress:

Ödegården Ridanläggning

Unnerstad Ödegård, Gammalkil

Ring oss

0733-107916

Skicka mejl

hej@thislifestyleinmotion.se