Lär känna Elja från Hestra

Elja. Jag såg hennes annons och drogs direkt till henne… varför vet jag inte riktigt. Bilden var oansenlig, det fanns inga fler och texten innehöll basal information, inte mycket mer. Men jag läste den säkert 100 gånger ändå.

En sommarkväll bestämde jag mig spontant för att träffa henne, så jag körde tre timmar till den vackra småländska hage där hon vuxit upp. Någon provridning var det inte tal om, hon var varken inriden eller skodd. Lugnt och fint följde hon med när vi hämtade henne i hagen, lojt och lite ointresserat poserade hon för kameran när jag skulle dokumentera besöket.. men sen. Plötsligt var det som att hon förstod att jag beundrade henne, var där för hennes skull och hon blommade ut framför ögonen på mig! Visade sin personlighet och alla sina fem gångarter. I stallet lade hon sin mule i mina händer och vilade sedan mjukt där under resten av besöket. Vi pratade, jag och hennes uppfödare – hennes familj! – och hon vilade. Hon hade visat upp sig, hon hade valt.

För sån är hon, min lilla tjej. Självklar.

Komplex och enkel.

Väldigt bestämd – och enormt samarbetsvillig.

Modig och försiktig,

Nyfiken och vänlig med ett jäkla humör:)

 

Nu är Elja under utbildning och går med på turer tillsammans med mig eller med erfarna ryttare. Hon väljer gärna tölt och är, sin unga ålder och knappa erfarenhet till trots, en trygg, trevlig och härlig häst att rida, som alltid gör sitt bästa! Under meditationer och avslappningar är hon den som står med huvudet utanför boxdörren för att vara med… hon tycker nog vi är lite lustiga, men hon vill alltid vara med:)

 

 

{

Elja från Hestra

född 2019

e: Felix från Änghaga

u: Alda från Borg Uppegården

Kontakt

Skicka ett meddelande om du vill boka en tur, har några frågor eller funderingar.

Adress

Besöksadress:

Ödegården Ridanläggning

Unnerstad Ödegård, Gammalkil

Ring oss

0733-107916

Mejla oss

hej@thislifeinmotion.se